Dakcoating - VDC schilderwerken, spuitwerken en dakcoating

VDC

Dakcoating is een milieuvriendelijke, beproefde methode die uitermate geschikt is voor gebakken en betonnen dakpannen en leien.

Perfecte renovatie met dakcoating

Dakcoating is een milieuvriendelijke, beproefde methode die uitermate geschikt is voor gebakken en betonnen dakpannen en leien. Deze dakcoating gebruikte men al in de jaren 70, daarna is deze dakcoating steeds verbeterd.

Het is een op kleur gemaakte, rubberachtige laag die op de dakpannen wordt aangebracht. Dankzij de dakcoating kan er geen vocht meer in de pan dringen. Algen, korstmossen, aanslag en het kapotvriezen van dakpannen behoren daarmee tot het verleden. Uw dak is optimaal beschermd.

Uitgevoerd door de vakman

Eerst worden de dakpannen grondig gereinigd en waar nodig vervangen. Dan wordt de dakcoating in de kleur van uw keuze aangebracht. Het resultaat is verbluffend en uw dak ziet er als nieuw uit, voor een betaalbare prijs. Dakcoating is aanzienlijk goedkoper dan het vernieuwen van het dak en gaat vele jaren mee.

Betonnen dakpannen

Betonnen dakpannen zijn de meest voorkomende dakpannen, die door weersinvloeden heel veel te verduren hebben. Het gevolg: vochtige, verweerde en poreuze dakpannen. De meeste oudere betonnen dakpannen hebben totaal geen beschermende laag meer op zich, waardoor ze gaan vergruizen (granulaatpan, sneldekpan). Door middel van dakcoating kan dit verholpen worden, en tevens ziet uw dak er als nieuw uit.

Wanneer wordt de dakcoating toegepast?

De dakcoating wordt toegepast bij betonen dakpannen die mat van kleur zijn of verweerd zijn in combinatie met algen aangroei. Dit kan zijn bij sneldekpannen van 8 jaar oud tot granulaatpannen van 27 jaar oud.

De werkzaamheden

De daken worden eerst van tevoren nagekeken op kapotte dakpannen en eventuele lekkages. Dan worden de dakpannen gereinigd met hoge druk (250 bar). Daarna worden de dakpannen geïmpregneerd (primer). Als laatste worden de dakpannen in kleur gespoten. Tevens worden, indien aanwezig, schoorstenen schoongespoten en geïmpregneerd.

Keramische / Gebakken dakpannen

Keramische en gebakken dakpannen zijn niet zo poreus als de betonnen dakpannen waardoor ze langere tijd mooi uitzien en langer mee gaan. Door er na verloop van tijd een coating op te doen hoeven deze nooit meer vervangen te worden. Keramische en gebakken dakpannen van bijvoorbeeld 50 jaar zien er weer als nieuw uit en zijn weer perfect beschermd.

Wanneer wordt de dakcoating toegepast?

Als de dakpannen verweerd zijn, of gewoon als u een geheel ander ogend huis wil hebben door uw dak een andere kleur te geven.

De werkzaamheden

Bij keramische en gebakken dakpannen wordt het dak eerst goed nagekeken op kapotte of poreuze dakpannen, deze worden dan verwisseld. Aansluitend worden ze gereinigd en daarna in de gewenste kleur gespoten. Sinds kort is het mogelijk om op de dakpannen een glazuurachtige laag aan te brengen.

Leien daken

Leien daken worden na verloop van tijd poreus waardoor er algen aangroei op komt. Door deze te coaten worden ze optisch weer mooi en goed beschermd.

Werkzaamheden

Het dak wordt eerst grondig nagekeken op kapotte leien en eventuele lekkages. Daarna wordt het gehele dak gereinigd met hoge druk. Aansluitend worden de leien geïmpregneerd waarna ze gespoten worden in de gewenste kleur.

Wanneer wordt de dakcoating toegepast?

Als de leien optisch niet meer mooi uitzien, en als er algen en korstmossen aangroei is. Of gewoon als u een geheel ander ogend huis wil hebben door uw dak een andere kleur te geven.

VDC, gevestigd in het Limburgse Susteren, is sinds 1997 een erkend bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in schilderwerken, spuitwerk en dakcoating. Onze opdrachtgevers zijn onder andere particulieren, woningbouwverenigingen, vakantieparken en het MKB.

Onbehandeld
Onbehandeld
Gereinigd
Gereinigd
Gecoat
Gecoat
Gereinigd
Gereinigd
Gecoat
Gecoat